Bloggen

Introduktionskurs i waldorfpedagogik och lite till…

Introduktionskurs i waldorfpedagogik och lite till…

Introduktionskurs i waldorfpedagogik och lite till…

I helgen, närmare bestämt lördags 26/10, anordnande WLH en introduktionskurs i waldorfförskolepedagogik. Vi hade fått en förfrågan från en av waldorfförskolorna i Uppsala om att ordna en utbildningsdag på det temat. Kursdagen planerades och till vår stora glädje var intresset för kursen stor – 32 deltagare.
Just den här gången riktade sig introduktionsdagen alltså framför allt till förskollärare och fritidspedagoger. Utöver föredrag av Mari Flanby och samtal fick studenterna också prova på att göra eurytmi och måla.
Vi hoppas kunna ordna en ny introduktionskurs under vårterminen. Håll utkik här på vår hemsida efter information!

Särskilt roligt var det att också kunna berätta för studenterna som var här att man nu äntligen lagt fram ett lagförslag om att den som utbildar sig till waldorfförskollärare eller waldorflärare med inriktning mot fritidshemmet också blir behörig att arbeta i waldorfpedagogisk verksamhet. Regeringen har lagt fram förslaget som nu är ute på remissrunda. Förhoppningen är att de nya reglerna börjar gälla fr.o.m. juli 2014. Förslaget hittar du här.

Olika bitar börjar så sakteliga falla på plats – CSN, behörighet och finansiering. Vi kommer att återkomma med mer utförlig information om vad allt detta kommer att innebära för studenterna, verksamheterna och WLH.

Hälsningar
Caroline Bratt