Bloggen

Till Göran Fant, med tacksamhet!

Till Göran Fant, med tacksamhet!

Göran Fant på resa i Pyrenéerna.

Göran Fant gick bort onsdag 24 maj efter en kort tids sjukdom. Varma tankar går till hans familj.

Jag mötte Göran när jag kom till Kristofferskolan som lärare 1995. Efter inte alltför lång tid kom Göran och jag att samarbeta i först i styrelsen och så småningom tillsammans med även Monica Dammeyer i skolans ledningsgrupp. Det var en arbetsgemenskap som också blev till vänskap. Göran lärde mig bland mycket annat också om hur man i skolan kan förhålla sig till och tala om antroposofi. Han värnade verkligen waldorfpedagogiken inte bara med hjärta utan även intellekt. Utöver det som den dagliga ledningen krävde var samtalsämnena många, musik, litteratur, historia, Frankrike, utbildningspolitik och mycket annat. Fantastisk var den resa till Pyrenéerna vi fick göra med honom som färdledare.

Parallellt med arbetet på Kristofferskolan var Göran också under många år ordförande i Waldorfskolefederationen. När jag lämnade skolan och började arbeta på WLH så var det i den rollen vi fortsatte vårt samarbete. Göran var en av de som från federationens sida var med och stödde det nordiska forskningssamarbetet som idag finns och betyder mycket för våra waldorfutbildningars utveckling och vara.

De två senaste åren har vi på WLH haft som en öppen kaffebjudning en gång i månaden för för vänner och före detta medarbetare. Göran var en våra trogna gäster och många var de onsdagar då han kom med tårta, helst frukttårta, till oss alla. Han kommer att vara saknad vid våra sammankomster.

Vi är många i waldorfskolan, elever, kollegor, föräldrar m.fl., som känner tacksamhet för allt Göran gjort och för den han var. Jag kommer att sakna honom mycket.

Caroline Bratt